Cautare rapida

  • Cum afli din timp ca ambreiajul masinii tale da semne de oboseala? LUK_600002400_4005108567895_Ambreiaj_kit___Volanta.jpg
  • Cum afli din timp ca ambreiajul masinii tale da semne de oboseala? Valeo_826406_3276428264066_kit_ambreiaj.jpg
  • Cum afli din timp ca ambreiajul masinii tale da semne de oboseala? SACHS_3000859901_4013872326549_Kit_ambreiaj.jpg
  • Cum afli din timp ca ambreiajul masinii tale da semne de oboseala? VALEO_835012_3276428350127_CLUTCH_SET_KIT4P.jpg

Cum afli din timp ca ambreiajul masinii tale da semne de oboseala?

Ambreiajul Masinii Tale - Pas cu Pas

Cei mai multi soferi stiu ca la un moment dat, vor trebui sa schimbe si kit-ul de ambreiaj la masina. Nici un mecanic insa, oricat de experimentat ar fi, nu stie sa-ti spuna in avans cand ar trebui acesta schimbat sau cat rezita un kit de ambreiaj. Asta pentru ca uzura ambreiajului depinde de mai multi factori, unul dintre cei mai importanti fiind chiar modul in care conduci masina. Daca si pe tine instructorul la scoala de soferi te-a invatat ca frana nu se calca decat simultan cu ambreiajul, atunci nu mai e cazul sa te intrebi de ce se strica discul de ambreiaj, de ce tremura pedala de ambreiaj sau de ce se rupe cablul de ambreiaj mai repede decat crezi. Sigur o sa ai nevoie sa il schimbi mai des … sau exersezi pana scapi de acest prost obicei :)

Cei care au fost nevoiti sa schimbe ambreiajul pana acum stiu deja ca nu este deloc placut sa te trezesti in trafic ca pedala de ambreiaj ramane jos, blocata si nu mai functioneaza.

Pe cei fericiti care nu l-au schimbat inca si nici nu stiu din ce e compus sistemul de ambreiaj ii ajutam noi: volanta (cu masa dubla sau simpla), disc de ambreiaj, placa de presiune si rulment de presiune. 

Cum afli, asadar, ca ambreiajul masinii tale urmeaza sa cedeze?

1.  Pedala nu mai are aceeasi pozitie? Fie ca tine mai sus sau mai jos decat in mod normal, pedala tremura sau scartaie, un lucru este cert: placa si discul sunt uzate sau rulmentul de presiune este blocat. In astfel de cazuri, este bine sa verifici imediat ce este in neregula;

 2. Pedala este fie prea moale, fie prea tare? Este semn ca placa de presiune  ambreiaj urmeaza sa cedeze;

3. Pedala este blocata? In acest caz problemele nu sunt tocmai mici, existand posibilitatea sa fi cedat pompa hidraulica (ambreiaj hidraulic) sau chiar sa fie sparta placa;

4. Se aude un zgomot, ori de cate ori cuplezi ambreiajul? Daca atunci cand ridici pedala se aude un zgomot, sigur ai probleme. In general, rulmentul stricat este cel care face aceste zgomote.

5. Masina nu accelereaza? Daca atunci cand vrei sa pleci de pe loc, simti ca motorul se tureaza, fara ca masina sa se miste, tot ambreiajul este de vina. Atunci cand este uzat, nu mai conecteaza perfect motorul cu transmisia, ceea ce duce la o turatie in gol, fara ca masina sa prinda viteza;

6. Schimbarea vitezei nu mai este tocmai precisa? De multe ori se intampla sa agate cutia de viteze, iar schimbarea sa nu se mai faca atat de silentios cum se facea odata. Acest lucru inseamna ca placa de presiune a ambreiajului s-a uzat si nu decupleaza complet ambreiajul.

7. Simti vibratii, smucituri, batai atat la relanti cat si in sarcina ? Cel mai probabil s-a defectat volanta…

Volanta clasica sau volanta simpla este o piesa care se strica foarte rar si doar cand se circula mult cu un disc de ambreaj defect. Masinile mai noi sunt dotate cu volanta cu masa dubla. La volanta cu masa dubla se strica de regula sistemul de amortizare din interiorul piesei, recomandarea fiind sa se schimbe la fiecare 150 000 km.

In cazul volantelor cu masa dubla defectiunile apar mai des decat la masinile cu volanta simpla.  

Pentru a verifica daca trepidatiile sau sunetele vin de la volanta / ambreaj, cand auzi sunetele suspecte apasa ambreajul si daca sunt produse de acest sistem vor disparea sau se vor atenua odata cu apasarea pedalei.

Oricare ar fi problema pe care o constati si oricare ar fi semnul neplacut pe care il descoperi legat de functionarea ambreiajului, este indicat sa mergi la un service autorizat pentru o verificare. Mecanicul iti va explica exact din ce e format, cum se schimba si mai ales cum sa ai grija acesta. 

Pretul unui set variaza in functie de marca masinii, model si producator.

Daca se constata ca e timpul sa schimbi ambreiajul, nu te ingrijora, AICI gasesti cele mai bune oferte la kit cu volanta, disc, rulment de presiune, placa, pompa centrala, cilindrul receptor sau set-uri complete de la producatori de top cum sunt LUK, SACHS sau VALEO.

Toate componentele, kit-urile sau set-urile sunt noi si insotite de garantie. Livrarea pieselor aflate in stoc se face in 24 de ore oriunde in Romania.

https://ahlauto.ro/produse/piese-auto/piese-auto-kit-ambreiaj-si-volanta-set-complet

Speram ca acest articol te-a ajutat,

 

Echipa AHL AUTOPARTS

Share:
Comentarii
Scrie un comentariu

Abonare newsletter

Am citit si sunt de acord cu Termeni si conditii ahlauto.ro