Cautare rapida

  • Care sunt primele semne ca trebuie schimbata cureaua de transmisie /accesorii ? curea_accesorii_contitech.jpg
  • Care sunt primele semne ca trebuie schimbata cureaua de transmisie /accesorii ? curea-accesorii-contitech.jpg
  • Care sunt primele semne ca trebuie schimbata cureaua de transmisie /accesorii ? curea-transmisie-accesorii-ahlauto.jpeg

Cureaua de accesorii. Care sunt primele semne ca trebuie schimbata cureaua de transmisie /accesorii ?

Cureaua de transmisie sau cureaua de accesorii, cum mai este numita este foarte importanta in functionarea unei masini, aceasta fiind esentiala din multe puncte de vedere. Chiar daca este doar o simpla curea, aceasta are un rol foarte bine definit.

De obicei fabricata din cauciuc, cureaua de transmisie joaca un rol direct in deschiderea si inchiderea supapelor motorului. Supapele motorului permit combustibilului sa intre in motor, unde se aprinde si produce evacuarea. Asadar, este important ca o curea de transmisie sa functioneze intr-un mod eficient pentru a mentine functionarea corecta a motorului.

Aceasta curea trebuie verificata, dar si schimbata o data la maxim 120.000 de kilometri sau mai devreme daca situatia o impune. O curea de transmisie rupta va face imposibila functionarea sistemelor hidraulice, dar si de servodirectie, precum si a sistemelor de aer conditionat. Curelele de transmisie sunt piese necesare pentru orice fel de masina, ele reducand emisiile de carbon, dar si consumul de combustibil.

Cureaua de transmisie opereaza ventilatorul, alternatorul, precum si aerul conditionat. Ea se mai ocupa de buna functionare a pompei de servodirectie, dar si de gaze. Cea mai recenta inovatie este cureaua de transmisie cu caneluri in V multiple. Aceasta se diferentiaza de celelalte tipuri de curele pentru ca reduce pierderea de putere in sisteme de actionare individuala auxiliare. Curelele cu caneluri in V multiple, sunt cele responsabile pentru favorizarea constructiilor usoare. Acest lucru va permite producatorilor sa renunte la sistemele de intindere. Curelele au o greutate redusa, aceasta greutate fiind data de faptul ca sunt realizate din materiale sintetice.

Daca vrei sa verifici singur starea acestor curele de transmisie, atunci trebuie sa urmezi mai multi pasi. In primul rand, va trebui sa identifici curelele de transmisie pe care le gasesti situate in fata motorului. In functie de marca si modelul masinii vei constata daca masina ta are o singura curea de accesorii cu caneluri sau chiar mai multe. Verificarea va incepe printr-o simpla apasare cu degetul, pe rand, a tuturor curelelor si a starii rolelor de intindere aferente acestora.

Manualul producatorului de masina te va ajuta mult din acest punct de vedere si iti va oferi parametii intre care cureaua este considerata functionala sau tensionarea corecta a acestora. De regula cureaua de accesorii nu ar trebui sa cedeze mai mult de 3 cm in oricare dintre directii. Daca aceasta curea va ceda mai mult de 3 cm sau este rupta, atunci va trebui obligatoriu si imediat sa inlocuiesti aceasta curea cu una noua. Atunci cand verifici cureaua masinii, este important ca motorul acesteia sa fie rece. Nu uita si de folosirea unui tratament special pentru curele pentru ca acest lucru va putea chiar prelungi durata de utilizare a curelelor.

Trebuie sa stii ca aceste curele de accesorii / curele de transmisie sunt foarte importante atat in ceea ce priveste masina cat si mediul. Intretinerea corecta a acestor curele este extrem de importanta, ea garantand sanatatea motorului. Daca curelele masinii fac un zgomot puternic in momentul in care apesi pedala de acceleratie, atunci este foarte posibil ca acestea sa fie destul de slabita. In acest caz, se impune o strangere a acestor curele sau chiar in unele situatii se impune o inlocuire a acestora.

Alte semne ca aveti o curea de accesorii defecta sau uzata: scartaituri sub capota (poate indica o curea prea intinsa); crestaturi, taieturi sau rupturi in curea; caneluri lipsa pe suprafata interioara a curelei; servodirectia nu functioneaza optim sau deloc (problema poate fi de la curea); indicatorul bateriei aprins in bord atunci cand masina ruleaza.

Odata identificate oricare dintre aceste semne cel mai bun lucru pentru masina si pentru siguranta ta este o programare la service pentru o constatare de specialitate si inlocuirea curelelor si a rolelor de ghidare sau transmisie aferente acestora cu unele noi de calitate.

Daca vrei o oferta pentru curele de transmisie de cea mai buna de la CONTITECH lasa-ne un mesaj si revenim cu cele mai bune preturi. SOLICITA OFERTA

 

Share:
Comentarii
Scrie un comentariu

Abonare newsletter

Am citit si sunt de acord cu Termeni si conditii ahlauto.ro