Selecteaza masina

Cautare rapida

  • KIT DISTRIBUŢIE. Ce piese conţine un set/kit de distribuţie şi când trebuie să îl schimbi ? contitech_kit_distributie_ahlauto.jpg
  • KIT DISTRIBUŢIE. Ce piese conţine un set/kit de distribuţie şi când trebuie să îl schimbi ? INA_DISTRIBUTIE_AHLAUTO.jpg

KIT DISTRIBUTIE. Ce piese contine un kit de distributie si cand trebuie sa il schimbi ?

Hai să vedem mai întâi ce este distribuţia maşinii, la ce se referă mecanicul când îţi spune că trebuie schimbată.

Distribuţia maşinii este compusă dintr-un ansamblu de componente care sincronizează piesele responsabile de admisia, evacuarea şi poziţia cilindrilor astfel încât timpii de ardere ai motorului să fie corecţi.

Ca şi tip de distribuţie, există maşini cu distribuţie pe curea şi maşini cu distribuţie pe lanţ.

Setul de distribuţie cel mai uzitat de către producătorii de autoturisme este cel pe curea. Deşi distribuţia pe lanţ, desi este mai durabilă, ea a fost treptat înlocuită de cea pe curea, mult mai silenţioasă şi mai puţin costisitoare.

Acesta este în general alcătuit din: curea dinţată de antrenare, rolă de ghidare, rolă întinzătoare şi pompa de apa

Ce trebuie să iei în considerare este ca înlocuirea kitului de distribuţie la autoturism trebuie făcută preventiv, pentru a evita distrugerea parţială sau totală a motorului în cazul în care cureaua de distribuţie sau lanţul se rup din cauza uzurii.

Când trebuie să schimbi kitul de distributie?

În cazul distribuţiei pe curea este foarte important să ţii cont de intervalele de schimb recomandate de către producător.  În manualul de utilizare al autovehiculului vei găsi specificate aceste date. Intervalul depinde atât de numărul de kilometrii parcurşi cât şi de perioada de timp de la fabricaţie sau ultimul schimb. Chiar dacă maşina nu circulă, în timp cureaua de distribuţie se poate uza “se coace” iar rulmenţii din rolele de ghidare şi întindere au oricum o durată de folosire limitată.

De cele mai multe ori, primul schimb al setului de distribuţie pe curea se recomandă la 90.000 de kilometri. Ulterior intervalul scade, schimbul fiind recomandat la fiecare 60.000 de kilometri, dar nu mai târziu de 5 ani.

Odată cu înlocuirea kit-ului de distribuţie, dacă maşina ta este dotată cu pompă apa, este obligatorie şi înlocuirea acesteia. Sfatul nostru este să schimbi cu această ocazie şi cureaua de transmisie împreună cu rolele aferente. O curea de distribuţie sau o curea de transmisie care costă între 20-70 ron, neschimbată la timp, te poate aduce în situaţia de a distruge motorul în cazul în care se rup, iar costurile cu reparaţiile sigur nu vor fi de neglijat …

La distribuţiile pe lanţ recomandarea este de a fi schimbat la peste 180.000 km.

Cum să îţi găseşti un set de distribuţie de calitate la preţ bun?

Ştim că pentru toţi bugetul alocat întreţinerii şi reparaţiei maşinii este de cele mai multe ori limitat, însă nu fă compromisuri când vine vorba despre calitatea pieselor. Până la urmă este vorba despre siguranţa ta şi a celor dragi ţie atunci cand eşti în maşină.

Îţi recomandăm seturi / kit-uri de distribuţie de la CONTITECH sau INA. Sunt producători de prim montaj pentru multe mărci de maşini, ceea ce face ca şi piesele de schimb pe care aceştia le oferă să fie în top din punct de vedere calitativ iar raportul calitate- preţ este unul foarte bun.  

Diferenţa de preţ faţă de piesele originale de la reprezentanţă şi cele pe care le gaseşti la noi pe site poate fi chiar de jumătate, şi vorbim aici de piese noi, cu garanţie de 2 ani, nu piese din dezmembrări.

Dacă vrei să îţi facem o ofertă de preţ pentru kit de distributie compatibil 100% cu maşina ta, trebuie doar sa ne trimiţi un mesaj cu seria de şasiu (punctul E din talon) folosind formularul (click) SOLICITĂ OFERTĂ şi revenim cu răspuns super-rapid !

Consultanţa şi identificarea corectă a pieselor de care ai nevoie este din partea casei !

AHL AUTO 0722360531

www.ahlauto.ro

 

Share:
Comentarii
Scrie un comentariu

Abonare newsletter

Am citit si sunt de acord cu Termeni si conditii ahlauto.ro