Cautare rapida

Garantie

Produsele comercializate de SC AHL AUTOPARTS SRL prin intermediul magazinului on-line www.ahlauto.ro sunt noi si vor fi livrate in ambalajele originale ale producatorilor. Indiferent daca sunt livrate prin intermediul curierilor sau ridicate de la sediul firmei, toate produsele vor fi insotite de factura fiscala si certificat de garantie.

Garantia legala se ofera in conformitate cu prevederile Legii nr. 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate, care transpune in dreptul roman Directiva 1999/44/EC si nu limiteaza, ignora sau restrictioneaza direct sau indirect drepturile legale si interesele legitime ale cumparatorului, asa cum sunt prevazute de lege.

Garantia este oferita produselor care prezinta defecte de fabricatie sau s-au defectat din cauze care nu ii pot fi imputate consumatorului. Termenul maxim in care produsul va fi inlocuit este de 15 zile de la data returnarii acestuia. In cazul in care o piesa nu poate fi schimbata (nu mai exista in stocul furnizorului sau nu se mai fabrica de catre producator), cumparatorului i se va restitui contravaloarea acesteia inscrisa pe facture de achizitie (mai putin costurile de transport -daca a fost cazul)

Garantia este valabila doar in cazul in care piesele achizitionate au fost montate intr-un service autorizat de catre Registrul Auto Roman (R.A.R).

Produsele comercializate de catre SC AHL AUTOPARTS SRL sunt interschimbabile cu piesele originale conform cataloagelor si listelor editate de catre producatori.

Piesele de folosinta indelungata beneficiaza o perioada de garantie de 24 de luni, incepand cu data inscrisa pe factura. In aceasta categorie intra: arcurile si amortizoarele, ambreiajele, pompele, piesele de motor, articulatii planetare, elementele de directie, pompe, cabluri, rulmenti, fise de bujii, piese de electromotor, etc. Garantia de 24 de luni se ofera doar la clientii persoane fizice. In cazul persoanelor juridice, garantia este de 12 luni de la data facturarii.

Piesele auto cu caracter consumabil nu beneficiaza de garantie. In aceasta categorie intra: filtre (aer, combustibil, polen, ulei, etc.), accesorii auto, curele (distributie, transmisie), becuri auto, lichide auto (lichid de frana, aditivi, solutie parbriz, antigel, etc), stergatoare auto (parbriz, luneta, far, etc), elementele de aprindere(bujii), etc.

Din motive de siguranta si pentru a putea beneficia de garantie, in cazul discurilor de frana, a tamburilor de frana, amortizoarelor si arcurilor este necesara achizitionarea a 2 (doua) bucati. Pentru materialele de exploatare sau de intretinere, termenul de valabilitate este cel inscris pe ambalaj/recipient, daca se respecta conditiile de manipulare, transport, pastrare, depozitare si utilizare.

In cazul in care un produs s-a defectat in perioada de garantie, cumparatorul care solicita inlocuirea piesei trebuie sa puna la dispozitia reprezentantilor SC AHL AUTOPARTS SRL urmatoarele documente:

Ø Factura de achizitie emisa de catre SC AHL AUTOPARTS SRL

Ø Certificatul de garantie care a fost eliberat la vanzare

Ø Copie dupa talonul masinii

Ø Dovada efectuarii montajului intr-un atelier de reparatii autorizat de catre Registrul Auto Roman (R.A.R.) pentru tipul de manopera executata (factura fiscala si deviz de montaj)

Ø Deviz de constatare a defectiunii emis de catre atelierul de reparatii autorizat impreuna cu un test de diagnoza

Ø Copie dupa autorizatia tehnica RAR a atelierului de reparatii in care s-a efectuat montajul

 

Situatiile in care AHL AUTOPARTS SRL isi rezerva dreptul de a exclude sau de a anula garantia:

Ø Piesa nu a fost achizitionata din magazinul www.ahlauto.ro

Ø Alegerea si montarea incorecta a pieselor

Ø Piesa nu a fost montata intr-un atelier de specialitate autorizat de R.A.R.

Ø Utilizarea piesei pentru alt scop decat cel indicat de producator;

Ø Montarea piesei impreuna cu piese conexe uzate , defecte sau modificate;

Ø Piesa nu a fost identificata corect datorita prezentarii unor date eronate de catre comparator

Ø Piesa s-a uzat sau deteriorat datorita suprasolicitarii, intretinerii incorecte sau insuficiente a autovehiculului, neefectuarii reviziilor periodice conform recomandarilor producatorului autoturismului

Ø Autovehiculul a suferit un accident sau a fost supus unor factori externi, fenomene ale naturii sau de alta natura

Ø Piesele prezinta urme de lovituri, indoituri, deformari, rupturi etc.

Ø Autovehicolul a fost folosit in alte scopuri decat cel prevazut de constructor sau a fost exploatat in conditii necorespunzatoare (competitii sportive, raliuri, taximetrie etc.);

 

Costurile de transport pentru produs in vederea solutionarii garantiei de la cumparator la sediul SC AHL AUTOPARTS SRL vor fi suportate de catre cumparator iar costurile de transport pentru livrarea unui produs de inlocuire vor fi suportate de catre SC AHL AUTOPARTS SRL.

Garanţia acoperă cel mult valoarea integrală a produsului reclamat.

 

Condiţiile de garanţie sunt parte integrantă a documentelor de vânzare - cumpărare. Prin semnarea facturii fiscale sau plasarea unei comenzi online pe site-ul www.ahlauto.ro, cumparatorul declara ca a luat la cunostinta prevederile acestor documente

 

 

Abonare newsletter

Am citit si sunt de acord cu Termeni si conditii ahlauto.ro